INFO

Animatiefilm laten maken

Wanneer je een animatiefilm wilt laten maken, dan kom je tot de ontdekking dat dit een aparte tak van sport is. Je zult te maken krijgen met veel verschillende mensen, die allemaal een onderdeel van dit project zullen moeten uitvoeren. Zo heb je mensen die heel goed kunnen tekenen (al dan niet op de computer) die de modellen voor de animatiefilm maken. Maar ook heb je te maken met een regisseur en voice actors. Het produceren van een animatiefilm is dus een heel proces, met veel kleine radertjes. Je doet er dan ook verstandig aan om een ervaren partner in de arm te nemen om dit proces te sturen. Gelukkig kan je een beroep doen op de kennis, ervaring en kunde van WIRTZ Film. Wij hebben over de afgelopen bijna 20 jaar een schat van ervaring opgedaan in het maken van films, geanimeerd of niet.

Animatie impressie

Over WIRTZ

WIRTZ is ontstaan uit het in 1996 opgerichte STETZ. Jan-Willem Wirtz is een van de medeoprichters van STETZ. In de afgelopen ruim 19 jaar heeft Jan-Willem zich in de markt gezet als een professionele en zeer ervaren filmmaker, die het gehele proces van het ontwikkelen van een film erg goed kan doorlopen. Dit blijkt ook uit de verschillende awards en nominaties die de producties van WIRTZ hebben ontvangen. Je bent dus bij WIRTZ aan het juiste adres wanneer je een bedrijfsfilm, productfilm of een animatiefilm wilt laten produceren. Jij geeft de opdracht en wij zorgen ervoor dat de juiste mensen uit ons netwerk ingeschakeld worden, om zo tot een topproduct te komen.

Hoe gaan we te werk?

Wanneer wij een opdracht binnenkrijgen, dan gaan wij graag het gesprek met jou aan over wat jouw wensen en ideeën zijn. Aan de hand van dit gesprek zullen wij een team samenstellen dat jouw project uit zal gaan werken. Wij werken al onze projecten aan de hand van een vast stappenplan af. Dit zorgt zowel voor duidelijkheid bij jou, de klant, als bij ons. Dit stappenplan omvat de volgende zes stappen:

  • Concept- en begrotingsfase
  • Research-, scenario- en scriptfase
  • Pre-productiefase
  • Productiefase
  • Post-productiefase
  • Première

Elke fase omvat een aantal stappen dat in die fase gezet moet worden. Omdat wij ieder project volgens dit stappenplan afhandelen, kunnen wij ook duidelijk maken wat wij aan het doen zijn. Bij ons is er dus geen schimmig spel over waar we mee bezig zijn, maar je kunt duidelijk zien wat de huidige werkzaamheden omvatten.

WIRTZ levert bijzondere producten

In de afgelopen bijna 20 jaar hebben wij ruim 500 producties op onze naam gezet. Wij hebben een uitgebreide groep opdrachtgevers, die variëren van grote bedrijven zoals de NS, mediabedrijven zoals de VPRO, tot aan kleinere bedrijven en zelfs individuen. Wij gaan geen opdracht uit de weg, en kiezen ervoor om iedere opdracht aan te pakken met een team dat speciaal voor deze opdracht samengesteld wordt. Zo kan het zijn dat je bij twee verschillende opdrachten voor hetzelfde bedrijf te maken krijgt met twee compleet verschillende teams. Op deze manier garanderen wij dat het produceren van jouw animatiefilm altijd uniek zal zijn. Zo krijg je dus altijd een vers en nieuw concept. Dus wanneer je een animatiefilm wilt laten maken, kies dan voor WIRTZ.

Meer weten over animatiefilms?

Meer dan 100 opdrachtgevers hebben hun animatiefilm laten maken door ons. Interesse in het laten maken van een animatiefilm door WIRTZ Film & Experience? Neem dan contact met ons op.